Faaliyetler

ZİYARETÇİ SAYISI

Website counter

OLAĞAN GENEL GENEL KURULUMUZ

İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odamızın Genel Kurulunda başkanlığa mevcut Başkanımız Yıldırım Kaya seçildi. Atatürk Stadyumu Hakemler Salonu’nda yapılan genel kurulu tek liste ile gidildi. Başkan Yıldırım Kaya ve listesi kamyoncu esnafımızdan 4 yıl için daha güvenoyu aldı.  İzmir Kamyoncular Esnaf Odamızın yeni yönetimi başkanımız Yıldırım Kaya’nin listsesinde yer alan Ali Topal, Akın Karakaya, Hikmet Dağcı, Hakkı Bay, Cafer Kol, Murat Arslan, Kazım Bostancı, Ali Yüksel, Mehmet Budak ve Hasan Zeybek'ten oluşturken , denetim kuruluna da Nadim Yayla,Özgür Söğütlüyayla, Ali Sunar seçildi.
Genel kurula İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin, Anadolu Birliği Başkanı Koç Ali Al ve esnaf odalarının başkanları katıldı.
Genel kurulda kamyoncu esnafına seslenen İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, esnaflığın ayrı bir meslek olduğunu belirterek, “Esnafın olduğu yerde huzur, mutluluk, adalet, doğruluk vardır.  Meslek odası ne yapar? Üyelerinin hak ve menfaatlerini korur.  Yıldırım Kaya ve yönetim kurulu üyeleri bunu dört dörtlük yaptı. Odalar kurumlarla iyi ilişkiler kurar, üyelerini bilgilendirir, size ışık tutarak vizyonunuzu belirler. Bütün bunları Kaya hiç eksiksiz yerine getirdi” dedi. Türkiye’deki diğer illerdeki esnaf kongrelerinde yaşanan tartışmalara üzüldüklerini belirten Mutlu, İzmir’deki odaların ise bayram havasında, Ahilik ruhuna uygun bir kongre yaptığını söyledi.
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, kamyoncuların genel kuruluna katılmak için Meclis’e gitmediğini belirterek, “Kamyonculuk mesleği Türkiye’nin en önemli meslek dallarından birisi.  Ancak siyaset büyük lojistik şirketleri öne çıkarıyor. Bireysel kamyonculuk değil büyük tır filoları olmalı deniyor. Kanun ve yönetmelik çıkarırken temel bakış açısı bu oluyor. Benim kamyoncumu lojistik şirketlerinin işçisi yapan bir anlayış ortaya çıkıyor. Kamyoncu da kendini değiştirmeli. Ama bunu yaparken bakış açımız büyük şirketleri değil kamyoncuyu teşvik etmek olmalı. Denizcilikte ÖTV almayacaksın, kamyoncuyu inim inim inleteceksin. Böyle anlayış olmaz” diye konuştu.
Ulaştırma Bölge Müdürü  Ömer Tekin, kamyoncu esnafının şikayetlerine yanıt verdi. Tekin, “Ağır tonajla ilgili serzenişler oldu. Römork ve çekicilerin belli bir kapasitesi var. Bunların tonajı ne olursa olsun aracın, yükün mal ve canın emniyeti için hazırlanmış olan Karayolları Trafik Yönetmeliği çerçevesinde kapasitesi belirlenmiştir.  Öte yandan K1 yetki belgesi gerçek ve tüzel kişiye verilir. Belge ancak birinci derecede yakınına devredilir. Belge süresinin 540 günü geçmesi durumunda tamamen geçersiz sayılıyor” dedi.
Genel Kurul’da konuşan İzmir Kamyoncular Esnaf Odası başkanımız Yıldırım Kaya, yeni yönetime büyük ümitleri hayata geçireceklerini ifade etti.
Kaya, hava, deniz taşımacılığında ÖTV’siz akaryakıt uygulamasının kara taşımacılığına da getirmek için çalışacaklarını kaydederek şöyle devam etti: “Hurda yasasının yeniden gözden geçirilmesi için çalışacağız. Esnafa daha ekonomik desteklerin verilmesi uğraşacağız.  Bundan sonraki dönemde geçmişte olduğu gibi eğitime önem vereceğiz. Odamız Ulaştırma Bakanlığı'nın tüm yetki belgelerini verdik, şoför esnafımızın eğitimli, modern şekilde eğiteceğiz.”
Genel kurulda Oda Başkanımız Yıldırım Kaya, İESOB Başkanı Zekeriye Mutlu, Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Şeref Akça ve otomotiv sektöründen İlyas Şen’e plaket verdi.

Bu sitede kullanılan resim ve belgeler orjinal olup tüm hakları İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odası'na aittir.Kaynak gösterilerek kullanılabilir...

Tasarım : İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odası - Bilgi İşlem  www.emineminoglu.com.tr